Saturday, October 8, 2011

Kuih Tepung Talam


Salam.
Ini antara kuih yang boleh dimakan semasa di dalam tempoh berpantang. Ini first time buat... dan alhamdulillah, menjadi dan sedap sangat! Resepi amik kat Myresepi.

Bawah
Bahan-bahan:
1 1/2 cwn gula merah
2 1/4 cwn tepung beras
1/3 cwn tepung gndum
5 cwn air
1 1/2 air kapur

Atas:
1/3 cwn tepung beras
3 cwn santan
4 sudu bsr tepung jagung
1 sudu kcl garam

Antara kuih lain yang dah buat ialah :
  • eggless chocolate cake ( tak de pic sbb, pic tak cantik, keknya cantik!)
  • kuih kaswi ( menjadi jugak, tp tu lah pic memang tak cntk sgt, tk pandai amik gmbr)
Pas ni ingat nak buat kuih bingka pandan plak!


No comments:

Post a Comment